סיכום טקס גלובוס הזהב 2021



לאחר לילה מוזר בו נוכחנו לראות כיצד הקורונה השתלטה גם על אחד מסמלי הזוהר ההוליוודי במתכונתו הנוצצת בהסבה למתכונת ברובה דיגיטלית בה המועמדים והזוכים משודרים בפורמט זומי (ומעט הקהל בשני האולמות הוא של 'עובדים חיוניים'), בצירוף הרצון של התעשייה ההוליוודית לבצע מקצה תיקונים גזעי (לפעמים על חשבון איכות או מקצועיות), להלן סקירת כמה מהרגעים הראויים בטקס:

 

 

נתחיל עם הזוכים הגדולים:

 

 

בגזרה הקולנועית –
"נומאדלנד" (= ארץ נוודים) קטפה את 2 הפרסים החשובים: סרט הדרמה הטוב ביותר ופרס הבימאית לקלואי ז'או. זהו המקום לציין כי זו הפעם השנייה בלבד בתולדות הטקס בו אישה זוכה בפרס בקטגוריית הבימוי ועוד אישה אסיאתית שכן, הפעם הקודמת הייתה כשברברה סטרייסנד זכתה בו על "ינטל" ב – 1984.
לז'או, ילידת סין בת ה – 38, זהו סרטה העלילתי השלישי ואת הרביעי, "הנצחיים", החלה לצלם ביולי האחרון.

 

מאחר ובטקס זה יש גם קטגוריה של פרס לסרט הקומי/מוסיקלי, היה זה "בוראט 2" שזכה בפרס המכובד והעניק גם לסשה ברון-כהן את הפרס על התפקיד שעשה לא לפני נאום תודה משעשע ועוקצני מצידו.

 

 

 

בגזרה הטלוויזיונית –
הייתה זו סדרת הדגל של 'נטפליקס' כיום, "הכתר" בעונתה הרביעית, שגרפה גם את פרס סדרת הדרמה כמו גם 3 משחקניה בקטגוריות המשחק. "גמביט המלכה" – גם היא של 'נטפליקס', קטפה את פרס מיני הסדרה הטובה ביותר ואת פרס השחקנית הראשית שלה שהוענק לאנייה טיילור ג'וי. בסדרה הקומית זכתה: "שיטס קריק" (שהגיעה לארץ באיחור ניכר) וקטפה גם את פרס השחקנית הקומית.

 

 

 

את הטקס הנחו זו הפעם הרביעית ביחד, טינה פיי ואיימי פולר, שהופרדו הפעם פיזית (בלבד) כאשר פיי משדרת מלוס אנג'לס ופולר מניו יורק.
הן דאגו לגוון ולהחליף תלבושות 3 פעמים במהלך הטקס ולתת את מקצה העקיצות המסורתי בתחילתו כאשר, בין היתר, מתחו ביקורת על היעדר חברים שחורים בתא הכתבים הזרים של הוליווד המעניק את הפרסים בטקס – מה שזכה להתנצלות מטעם 3 נציגים מהארגון בהמשך הערב (ועל כך יש לי הרבה מה להגיד אך זה למאמר נפרד).

 

 

בניגוד לחששות המארגנים, נרשמו מעט מאוד תקלות טכניות והיו אלו בעיקר תגובות ספונטניות לא מבוקרות שצצו פה ושם מתוקף חוסר היכולת לשלוט על כמות כזו של משתתפים בשלט רחוק.

 

בפועל, המועמדים כולם ישבו בבתיהם או בחדרי מלון וצולמו משם, כאשר את הפסלונים יקבלו באופן אישי ומאובטח.

 

 

ברוח "חוק הגיוון" ו"האפליה המתקנת" (עוד ביטוי מזעזע ביסודו כמו גם מהותו) שהוליווד (הצבועה במקרה הזה) מנסה להחדיר לשורותיה בכל דרך ומקום, בלטו זכיותיהם של יותר שחקנים שחורים ולא פעם במפתיע גם כאשר היו לצידם מועמדים שהיו ראויים הרבה יותר על ביצועיהם.

 

(הבהרה: אין לי שום דבר נגד ויש טובים וראויים ולא מהיום, אך אני תומכת בהענקת פרסים בזכות ביצוע ראוי ואיכותי ולא בגלל גזע או שיוך אחר).

 

 

בהקשר זה הייתה במהלך הערב ספק פליטת פה ומשחזרה על עצמה כבר הפכה לאמירה מצמד המגישים: סטרלינג קיי בראון וסוזן קלצ'י ווטסון כאשר אמרו ש"טוב להיות שחור בטקס גלובוס הזהב" במין משחק מילים שכזה כאשר החליפו בין back ל –  black.
זאת ועוד: אלמנתו של צ'דוויק בוזמן שנפטר לאחרונה ממחלה קשה, קיבלה בשמו את פרס המשחק בסרט דרמה ונשאה נאום מרגש מאוד על אף ששוב… היה לו תפקיד טוב מאוד אך לאו דווקא כזה שיגבר על מועמדים לצידו בקטגוריה כמו אנתוני הופקינס המשובח או גארי אולדמן המעולה.

 

במהלך הטקס הוענקו גם 2 פרסי כבוד:

 

האחד, 'פרס ססיל בי. דה מיל', לג'יין פונדה – האישה והתופעה – שהגיעה לקבלו.
היא שחקנית נהדרת זוכת 2 פרסי אוסקר ו – 8 פרסי גלובוס הזהב, התנסתה באינספור ז'אנרים בהצלחה מרובה, אקטיביסטית שלא חששה מעולם להביע דעותיה גם אם היה לכך מחיר, הומאניסטית, פמיניסטית, מעוררת השראה ותמיד נראית מדהים– גם היום, בגיל 83.  בנאום התודה שלה היא בחרה להתייחס דווקא לחשיבות הקולנוע כצורה של מספרי הסיפורים של האנושות וכדרך ללמוד, לבטא ולתת מקום לכל אחד מכל מקום לספר את הסיפור שלו/ה/הם.
היא דאגה לציין כמה מהסרטים והסדרות שהיו בין המועמדים ולהגיד מה למדה מכל אחד מהם ויצאה בקריאה נרגשת לאפשר את הפלורליזם האומנותי כדי שנוכל ליהנות מכולם בכל מקום.

 

 

 

השני, 'פרס קרול בנט', למפיק האגדי – נורמן ליר, האחראי, בין היתר, על סדרות כמו: "הכל נשאר במשפחה", "מוד" ו"משפחת ג'פרסון".
ממרום גילו (98) הוא הודה לצוותים עימם עבד, לסוגיות שהתאפשר לו להציף הרבה לפני שמישהו אחר העז לעשות זאת בטלויזיה האמריקנית ולמשפחתו על כל ענפיה.

 

 

 

ואי אפשר בלי קצת התייחסות לתלבושות המעניינות שהגיעו רובן מצד מגישי הפרסים לצד כמה מהמועמדים והזוכים:

פונדה הגיעה בחליפה לבנה עם עיטורי כסף ונראתה מ ד ה י ם כהרגלה, אנג'לה באסט בשמלה סגולה ומרשימה, רנה זלווגר וקתרין זיטה ג'ונס בלטו בשמלות שחורות ומחמיאות, סוזן קלצ'י ווטסון בשמלת פרנזים משגעת בגווני כחול, גל גדות במעין שמלת אוהל לבנה, מוזרה וקצרה במיוחד, ג'יימי לי קרטיס בשמלה צהובה עם מחשוף מכובד, קינן תומפסון בטוקסידו ירוק-זית מקורי ואלגנטי, קייט הדסון בשמלה יפה שראו ממנה קצת פחות הודות למחשוף המוגזם שלה ומרגו רובי בשמלה עדינה המדגישה כמו תמיד את יופייה שלה. בין הזוכים בלטו – קתרין אוהרה בז'קט נהדר בגווני שחור ולבן וג'וש אוקונר בטוקסידו מקורי. לעומתם – דווקא אמה קורין לבשה חלק עליון שנראה כמו תלבושת ליצן שנופחה, רוזמנוד פייק בשמלה אדומה בובתית ותמוהה, ברייס דאלאס הווארד בשמלת פאייטים מאוד לא מחמיאה וג'ודי פוסטר שהייתה מופתעת לחלוטין מזכייתה והייתה לבושה בפיג'מה (אבל עם שרשרת).

 

 

 

יוזמה של מארגני הטקס הייתה להשתמש בו כבמה לגייס תרומות מהצופים לארגון המסייע למשפחות שהגיעו לפת לחם בעקבות המשבר העולמי.

 

ועוד משהו קטן אך אנושי שיצא מהטקס הלא שגרתי הזה לפני שנעבור לרשימת הזוכים: דווקא בגלל שהמועמדים ובתוכם הזוכים "צולמו" כולם מהבית, היה נחמד לראות את התפרצויות השמחה והפרגון של בני/ות הזוג של הזוכים והתגובות הספונטאניות של ילדיהם.

 

 

ולרשימת הזכיות המלאה:

 

** קולנוע

סרט הדרמה הטוב ביותר – "נומאדלנד"

הסרט הקומי/מוזיקלי הטוב ביותר – "בוראט 2"

הבמאית הטובה ביותר – קלואי ז'או, "נומאדלנד"

השחקנית הטובה ביותר בסרט דרמה – אנדרה דיי, "ארה"ב נגד בילי הולידיי"

השחקן הטוב ביותר בסרט דרמה – צ'דוויק בוזמן, "הבלוז של מא רייני"

השחקנית הטובה ביותר בסרט קומי / מוזיקלי – רוזומונד פייק – "איכפת לי"

השחקן הטוב ביותר בסרט קומי – סשה ברון-כהן, "בוראט 2"

שחקנית המשנה הטובה ביותר – ג'ודי פוסטר, " The Mauritanian"

שחקן המשנה הטוב ביותר – דניאל קלויה, "יהודה והמשיח השחור"

התסריט הטוב ביותר – ארון סורקין, "משפט השבעה משיקגו"

הסרט הטוב ביותר בשפה זרה – "מינארי" (קוריאנית)

סרט האנימציה – "נשמה"

המלחין הטוב ביותר – טרנט רנזור, אטיקוס רוס, ג'ון בטיסט / "נשמה"

השיר הטוב ביותר – "איו סי" מתוך "כל החיים לפניו"

 

** טלוויזיה

סדרת הדרמה הטובה ביותר – "הכתר" (עונה 4)

הסדרה הקומית הטובה ביותר – "שיט'ס קריק"

המיני-סדרה, האנתולוגיה או סרט הטלוויזיה הטוב ביותר – "גמביט המלכה"

השחקן הראשי הטוב ביותר בסדרת דרמה – ג'וש אוקונור, "הכתר" (עונה 4)

השחקנית הראשית הטובה ביותר בסדרת דרמה – אמה קורין, "הכתר" (עונה 4)

השחקנית הראשית הטובה ביותר במיני-סדרה, אנתולוגיה או סרט טלוויזיה – אנייה טיילר ג'וי, "גמביט המלכה"

השחקן הראשי הטוב ביותר במיני-סדרה, אנתולוגיה או סרט טלוויזיה – מארק רפאלו, "שומר אחי"

השחקן הראשי הטוב ביותר בסדרה קומית – ג'ייסון סודייקיס, "טד לאסו"

השחקנית הראשית הטובה ביותר בסדרה קומית – קתרין אוהרה, "שיט'ס קריק"

שחקנית המשנה הטובה ביותר במיני-סדרה, אנתולוגיה או סרט טלוויזיה – ג'יליאן אנדרסון, "הכתר" (עונה 4)

שחקן המשנה בסדרה, מיני סדרה או סרט טלוויזיה – ג'ון בויגה, "גרזן קטן"

 

 

הטקס הערוך והמתורגם ישודר הערב, שני, בשעה 21.00 ביס דרמה5 וב – STINGTV.